Search

VGT Cursus

Updated: Dec 24, 2020Van 20-11 t/m 22-11 vond de allereerste VGT-cursus plaats voor buitenlands gediplomeerde artsen die bezig zijn met hun diploma te waarderen. Elke arts met een buitenlandse diploma moet een traject doorlopen om zijn diploma te waarderen en de BIG registratie te krijgen. De procedure bestaat uit een algemene kennis- en vaardigheden toets en een Beroepsinhoudelijke toets. De voortgangstoets(VGT) is een onderdeel van de Beroepsinhoudelijke toetsen en hierbij wordt de medische basiskennis en klinische kennis van de buitenlandse artsen getoetst.


De cursus duurde drie dagen van 4 uur per dag en bestond uit het interactief bespreken van alle benodigde stof voor het maken van de Voortgangstoets. Ook werden er oefenvragen besproken en vond er een praatje plaats van onze gastspreker dr. Ahmad Alhassan die nu als AIOS (arts in opleiding tot reumatoloog) werkt, waarin hij uitleg gaf over het waarderingsproces en alle obstakels waar een buitenlandse arts hier tegen aan kan lopen.


12 verschillende enthousiaste artsen, allemaal met verschillende afkomsten en specialisaties hebben deze cursus met succes afgerond. Wij hebben ontzettend veel goede feedback gekregen en daarom kunnen wij met trots zeggen dat deze cursus een succes was!


65 views0 comments

Recent Posts

See All